Kissojen ulkoilutus

sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Ensimmäisen kissani, Leevin hankin vuonna 2016. Leeviä ulkoilutin alkuun valjailla kunnes yhdessä vaiheessa aloin käymään katin kanssa valjaitta ulkona niin että seurasin Leeviä koko ajan. Leevi oli luonteeltaan rauhallinen ja luotin siihen ettei se lähtisi karkuun vaikka säikähtäisi jotain. Yleensä jos jotain pelottavaa tapahtui Leevi juoksi samantien ovelle eikä lähtenyt pinkomaan esim. metsään. Nykyisten kissojen kanssa valjaitta oleminen ei tulisi edes mieleen kahdesta syystä, a) en asu enää omakotitalossa b) en luota kissoihin niin kuin luotin Leevin, kaikki kissoista on arkoja ja luultavasti pelottavien asioiden tapahtuessa ne juoksisivat vaan päättömänä jonnekkin. 

Itselle ei ole tullut mieleenkään pitää kissoja ulkokissoina, en haluaisi pelätä milloin kissa ei tulisikaan enää takaisin kotiin. Kissat voivat jäädä autojen alle, joku voi tehdä pahaa kissoille ja leikkaamattomana saada ei haluttuja pentuja. Ulkokissana olo tuottaa vain turhaa kipua eläimelle. Itse siis suosin kissojen ulkoiluttamista valjailla tai sitten verkoitetussa häkissä tai parvekkeella. Olavi ja Leo pääsevät ulkoilemaan verkotetulla parvekkeella, mutta Usva pääsee aina välillä jaloittelemaan ulos valjaiden kera (jos mietit miksi vain Usva pääsee ulos niin se johtuu siitä että Leolle ei saa valjaita päälle ja Olavi on todella arka, pelkää kaikkea mitä ulkona on). Miten sinä ulkoilutat kissojasi vai ulkoilutatko?

Käykäähän kannattamassa kansalaisalotetta "Kissakriisi hallintaan - kissojen tunnistusmerkinnän ja leikkauttamisen puolesta", jos et ole jo niin tehnyt. Lisätietoa aloitteesta saat linkistä.

20201007154447_IMG_2298

2 kommenttia:

  1. Teillä on ihan sama meinkin kuin meillä; ulkoilu tapahtuu vain valvotusti. Ylätassut sille!

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI